Dresaj Canin

Dresaj Canin
Punem la dispozitie servicii de dresaj canin la domiciliu, predresaj, dresaj de companie, sedinte individuale de dresaj avansat, de socializare pentru orice rasa in Bucuresti Sector 1.2.3.4.5.6 si Ilfov.
 
Dresaj La Domiciliu

Dresajul este procesul prin care învățăm un câine să dobândească un anumit tip de comportament sau să dezvolte o serie de abilități, necesare unei convețuiri echilibrate alături de membrii familiei.
Atunci când vorbim despre dresaj, vorbim de fapt despre o comunicare bună cu cainele nostru, iar pentru a putea comunica eficient, câinele are nevoie de educatie.
Având în vedere că majoritatea câinilor trăiesc și fac parte dintr-o familie, este necesară conceperea unui program de lucru personalizat la domiciliu, care sa se potrivească nevoilor și stilului de viață a fiecarei familii în parte.
Deși există o gamă variată de opțiuni de unde să alegeți, este garantat că (aproape) întotdeauna câinele dv. se va simți în largul său și va învăța cel mai bine la el acasă.
 
Predresaj

Predresajul incepe din momentul in care catelul a parasit cuibul si a ajuns in cadrul familiei. Procesul de predresaj se realizeaza cu blandete,calm si foarte multa rabdare. In acest fel si folosind un program strict motivational bazat pe recompensare puternica si joaca, puiul ajunge sa inteleaga care este comportamentul avantajos pt el.
Asadar puilul este obsinuit cu o motivatie puternica, iar acest lucru va usura mult procesul dresajului de mai tarziu.
Puii cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 luni cresc dar mai ales invata foarte rapid, asadar au nevoie de indrumarea noastra pentru a deveni buni companioni atat in cadrul familiei cat si in afara ei. Prin programul de predresaj cainele este ajutat sa treaca cu succes de etapele definitorii de dezvoltare psihica si formare a caracterului cat si sa comunice cu cele 2 grupe cu care intra in contact : grupa canina si grupa umana.
Important de retinut este ca pe parcursul etapelor predresaj si dresaj comportamenul dur nu reprezinta o optiune. Intotdeauana trebuie avut in minte ca se lucreaza cu un pui si nu cu un caine adult, asadar vor fi si momente in care el alege sa se joace cu altceva sau va fi distras de o simpla hartie care a zburat prin fata lui. Nu va impacinetati ramaneti calmi si asigurati-va ca sunteti la fel de ofertant cu puiul dvs.
Predresajul reprezinta astfel un factor cheie si fundatia dresajului de mai traziu. Pe langa obisnuirea cainelui cu zgarda si lesa,tot acum se initiata si comenzile de disciplina, “aici, la pas,sezi,culcat, asteapta Nu-i voie/Fui..si restul.Prin urmare este extrem de important ca stapanii sa fie hotarati, motivati si sa includa in activitatea zilnica si exercitiile de educatie ale puiului
 
Dresaj De Companie

Cainii sunt animale sociabile,asadar au nevoie de miscare si de exercitii zilnice care sa-i stimuleze atat fizic cat si pshic. Dresajul de companie realizat cu rabdare, consecventa si bazat pe recompensa si joaca, va avea ca rezultat un caine multumit,echilibrat si fericit.Dresajul de companie nu inseamna numai a da comenzi, sau forta cainele sa lucreze din greu ci exact opusul. Cainele trebuie abordat cu calm si multa rabdare, astfel incat sa se poata bucura de viata si de experientele noi. Astef folosirea comenzilor ne ajuta sa comunicam mai eficient cu compaionul nostru si totodata un caine educat se va bucura de mai multa libertate si incredere decat unul nedresat, prin simplu fapt ca cel dresat va veni atunci cand este chemat, deci poate fi lasat liber.
Dresajul de companie alaturi de socializare si predresaj reprezinta fundatia rezolvarii oricarei probleme de comportament si totodata este un mod minunat de a dezvolta legatura naturala,ce exista intre oameni si caini.
Dresajul nu trebuie sa fie dificil si nici stresant, ci mai degraba magic si satisfacator atat pentru stapan cat si pentru caine. Dresajul ne ajuta se deschidem o linie atat de fina a comunicarii dintre caine si stapan. O comunicarea eficienta este absolut necesara pentru a invata cainele cea ce dorim sa faca. Prin urmare pe parcursul dresajului de companie cainele invata sa execute la comanda: chemarea “aici, mersul la pas, pozitia “Sezi:,Culcat, Pe Loc, comanda Asteapta , comanda de interdictie FUI/NU..etc, dar si insusirea unui comportament adecvat (sa nu sara pe vizitatori sau stapan, sa nu roada mobila etc.).
 
Dresaj Avansat
Dresajul avansat serveste la consolidarea legaturii dintre stapan si cainele sau, iar o relatie de acest gen se construieste treptat prin comunicare, consecventa, respect si multa joaca. Un caine care a urmat programul de educatie avansata, are mai putine restrictii, asadar se poate bucura de mai multa libertate, fiind un companion de incredere.
In cadrul programului de educatie avansata, cainele invata de asemenea si diferite trucuri distractive atat pentru el cat si pentru stapani. Cateva exemple ar putea fi (stinge lumina, sa mearga la comanda cu un obiect in gura, adu-mi berea, telecomanda sau orice alt obiect, orice alta comanda ceruta de catre stapan).
Desi in general trucurile smulg aplauze si zambete, in realitate dresajul avansat este modalitatea prin care stapanii si cainele formeaza o echipa reala, in mediu real, invata ce este increderea reciproca, iar prin munca, consecventa si foarte multa joaca, cainele si stapanul ajung in timp sa aiba o relatie perfecta.
 
Dresaj De Paza Si Protectie
Formarea si mentinerea muscaturii reprezinta primul pas ce trebuie urmat in vederea pregatirii unui caine de paza si protectie. De obicei cainii ce se doresc a efectua astfel de servicii sunt instruiti de la varste fragede. Anumite rase de caini au instinctul înnascut de a deveni caini de paza excelenti, totusi, acesta trebuie dezvoltat cu atentie astfel incat atunci cand situatia o cere cainele sa poata fi controlat. Pregatirea cainelui de paza si protectie necesita o planificare atenta iar formarea si mentinrea muscaturii trebuie invatata. In paralel, este foarte importanta si parcurgerea programului de disciplina si socializare asflel incat cainele sa ramana un membru sigur al societatii care sa stie cand sa pazeasca si cand sa se relaxeze.
Exercitiile de foarmare si mentinere a muscaturii necesita timp si trebuie avuta mare grija sa nu grabim procesul. Asadar obiectele noi pentru muscatura trebuiesc introduse treptat si intotdeauna trebuie incheiat exercitiul inainte ca cainele sa se plictiseasca. Durata exercitolor vor creste gradual, in functie de capacitatea fiecarui caine.
Asa cum incurajam cainele sa-si dezvolte instinctul de vanatoare si sa-ti mentina muscatura, la fel trebuie sa alocam timp si pentru sedintele de disciplina. Nu dorim sa creeam un caine cu probleme de comportament, ci un caine echilibrat care poate musca la comanda dar pe care il putem controla in orice imprejurare. Asadar formarea unui viitor caine de paza este bine sa fie facuta de un instructor dresor pentru a ne asigura ca in timp ca cianele invata sa muste sau sa protejeze, el este invatat in acelasi timp  si sa asculte corespunzator.
Contact

Vrei sa iei legatura cu noi?